söndag 22 juli 2012

ÖSTERLEN

Nu är vi äntligen på österlen. Som vanligt har vi ingen täckning på varken mobil eller dator här nere, så därför dålig uppdate på bloggen ;)
Vi kom ner i onsdags, började den 9 timmar långa resan tidigt på morgonen. Vi gjorde fem stopp under vägen. Ett av stoppen gjorde vi i Gränna där vi tittade hur dom bakade polkagrisar. Köpte även med oss polka i olika smaker att ha på vägen.

Det blev även lunchpaus och som tur var hade vi inhandlat en dvd spelare till Melissa att ha i bilen på sätet, detta gjorde att det var lätt att underhålla henne hela resvägen ner till skåne. Jag tycker faktiskt resan gick över förväntan med båda barnen. Melissa körde också gåtor med oss under bilfärden. "vad är det som har två ben, svans och lägger stora ägg?" vi gissar från framsätet på både struts, tupp och annat möjliga allternativ. "FEL, en åsna" ropar Melissa från baksätet. Ja det var inga lätta gåtor vi fick ;) Haha!



Sedan vi kom ner har vi haft mest regn. I torsdags åkte vi runt på lite äventyr, var bland annat på Tomelilla marknad. Där Melissa köpte en balong :) Annars var det mest krims krams och alldrles för mycket folk för att man skulleorka leta och titta på saker.
På fredagen åkte vi in till Ystad som hade rea i "våran" Marie Mekko affär. Förra sommaren köpte vi så fina saker där. Men till min besvikelse fanns det nästan ingenting kvar och affären ska stänga igen helt. Men lite annan shopping fick vi med oss hem. Mest kläder till barnen. Efter vi varit inne i Ystad åkte vi förbi Skurup prästgård. Det är där Tobbe Larsson bor med sina hästar.Tyvärr kunde man inte komma in på gården och titta. Vilket jag förstår. Men Melissa fick iallafall se vart dom spelar in ponnyakuten.
I går gjorde vi Malmö och hälsade på Marianne, trevligt.
Idag, söndag har vi äntligen sol. Melissa och Jens har blåst upp lilla poolen och badat nu på fm. Snart ska vi iväg med Agneta och Kaj till en gård där det är lite erangemang.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar